BATMAN / MERKEZ - Yaylıca Ortaokulu

Ara

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında; öğrencilerimizde insan hakları farkındalık bilinci kazandırmak ve çeşitli bilgiler sunmak amacıyla insan hakları ile ilgili eğitim semineri verildi..

Ara

TEMİZ ÇEVRE TEMİZ GELECEK

Çevreme duyarlıyım değerlerime sahip çıkıyorum projesi kapsamında; okulumuz öğrencileri temiz gelecek sloganı ile Okulumuz bahçesinde ve çevresinde farkındalık bilinci oluşturmak için katı atık toplama ve geri dönüşüme kazandırma etkinliği gerçekleştirildi..

Kas

İl Milli Eğitim Müdürlüğü araştırma geliştirme birimi tarafından Okulumuz öğretmenlerine TÜBİTAK projeleri, yarışmalar ve sergilerle ilgili çeşitli bilgiler verildi.

Kas

CUMHURİYETİMİZ YÜZ YAŞINDA

Cumhuriyetimizin 100. yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Okulumuz öğrencileri tarafından büyük coşkuyla kutlandı.

Sınıflarımız bayraklarla ve kırmızı beyaz balonlarla süslendi

Cumhuriyet bayramının anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı şiirler okundu

Ekm

İnsan bir yolcudur ve bu yolda insana anlam katan, karanlıkları aydınlatan meşale kitaplardır.

Okulumuz öğrencileri 6. Batman Kitap Fuarı kültür ve Sanat festivalini ziyaret etti

May

Her yıl ortaokul öğrencileri düzeyinde yapılan TÜBİTAK 4006-A proje yarışmaları ve sergi fuarı için başvurumuzu yaptık.

Öğretmenlerimizin rehberliğinde öğrencilerimiz tarafından hazırlanan 13 farklı proje ile başvuru yaptık.

Öğrencilerimizde bilimsel düşünebilme, sorgulama, keşfetme, araştırma- inceleme yapma, ürün tasarlama, problemlere çözüm getirebilme gibi bilgilerini arttırma ve yeteneklerini geliştirmeleri amaçlanmıştır..

May

Batman Devlet Su İşleri Müdürlüğü çalışanları okulumuzu ziyaret ettiler.

May

Kan bağışı bir ihtiyaç değil zorumluluktur. ve başka insanlara hayat ol.

May

Mutlu ve başarılı bir gelecek için meslek seçiminde doğru karar vermek gerekir bunun yoluda meslekleri tanımaktan geçer.

May

Okulumuz öğrencileri İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kitap Okuma Noktasını ziyaret ederek çeşitli okuma ve yazmaa etkinliklerine katıldılar.

May

Eğitimci -Yazar Misbah ERATİLLA hocamız okur-yazar buluşmaları kapsamında okulumuz öğrencileri ile buluştu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramını coşku ile kutladık

Nis

Okul geneli yaptığımız deneme sınavlarında başarılı olan öğrencilerimizi ödüllendirdik.

Mrt

Ortaokul öğrencilerimize etkili ve verimli ders çalışma yöntemleri ve teknikleri ile ilgili eğitim semineri verildi.