BATMAN / MERKEZ - Yaylıca Ortaokulu

Nis

Okulumuz randevu sistemi aktif hale getirilmiş olup; öğrenci velilerimiz Okulumuz resmi web sitesini ziyaret ederek "Okuldan Randevu  al"  bağlantısına tıklayarak e-devlet şifreleri ile öğretmenlerimizden randevu alabilirler..

Ara

Batman Halk Sağlığı Merkezinden gelen görevli hemşire tarafından  okulumuz kız öğrencilerine Ergenlik Eğitimi  ve Hijyen kurallarına  ilişkin  Eğitim semineri verildi..

Ara

Yaylıca Ekspresi adıyla yayınlanmaya başlanan e gazetemiz ilk sayısı ile.

yayın hayatına başladı.

Hızlı gelişen teknolojinin etkisiyle dijitalleşen dünyamızda; yaşanan gelişmeler ve değişimler eğitim sistemini ve öğrenme süreçlerini de etkilemeye ve dönüştürmeye başlamıştır. Bu çerçevede meydana gelen değişimlere uyum sağlamak bilgi edinmek ve beceri kazanmak önemli hale gelmiştir.

Eğitim Kurumu olarak; dijital içerik üretmek önemli hale gelmiştir.

Okul gazetemizin temel politikası: dijital içerikler üretmek, öğrencilerimizi bilinçlendirmek ve okulumuzda yapmayı planladığımız ve hayata geçirdiğimiz tüm etkinlikleri faaliyetleri öğrenci veli ve öğretmenlerimiz ile paylaşmak ve haberleştirmektir..

Ara

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Bulunan kitap okuma noktasını ziyaret ettik.

Yetkili kişilerden bilgi alan öğrencilerimiz kitap okuma salonlarını ziyaret ettiler kitapları inceleme imkanı buldular ve ilgilerini çeken kitapları okudular..

Ara

Okulumuz öğrencileri Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan trafik eğitim merkezini ziyaret ettiler.

Trafik polisleri tarafından öğrencilerimize trafik kuralları ve bunlara uymanın önemi anlatıldı.

Trafik kurallarının uygulamalı öğretildiği bu etkinlikte eğitim simülasyonları, trafik işaret ve levhaları ile akülü araçlar kullanıldı.

Afet ve Acil durum yönetiminde görevli yetkili öğrencilerimize afet yönetimi ve arama kurtarmanın nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiler verdi.

Ayrıca 112 acil sağlık görevlisi hemşire tarafından İlk yardım eğitimi bilmenin önemi ve Acil durumlarda yapılması gerekenler anlatıldı..

Ara

Öğrencilerimiz yapımı yeni tamamlanan külliye ziyaretinde bulundu.

Külliye içerisinde bulunan Cami Konferans Salonu, Gençlik Merkezi ve Kütüphaneyi ziyaret ettiler.

Ara

Okulumuz öğrencileri İl Kültür Turizm Müdürlüğüne bağlı Müze Park bahçesini ziyaret ettiler.

Yaşayarak öğrenme imkanı bulan öğrencilerimiz eğlenceli vakit geçirdi ve derste öğrendikleri bilgileri uygulama imkanı buldular..

Ara

Okulumuzda Fatih Projesi Rehber Öğretmen kapsamında görevlendirilen Formatör öğretmenimiz tarafından; Okulumuz öğrencilerine EBA  kullanımı, Öğretmen Öğrenci Destek Sistemi (ÖDS), e-Materyal uygulaması ile Fatih Projesi hakkında çeşitli bilgiler paylaştı, sunumlar yaptı ve bakanlığımızca hazırlanan eğitim içeriklerinin kullanılmasının önemini vurguladı..

Ara

Okulumuzda Fatih Projesi Rehber Öğretmen kapsamında görevlendirilen Formatör öğretmenimiz tarafından; Okulumuz öğretmenlerine EBA  kullanımı, öğretmen öğrenci destek sistemi (ÖDS), e-Materyal uygulaması ile Fatih Projesi hakkında çeşitli bilgiler paylaştı sunumlar yaptı..

Okumak özgürlüğe uçmaktır!

Aliya İzzetbegoviç

Hayallerimiz ve hedeflerimiz gerçekleştirmek istediğimiz yolun sonundaki Kızıl Elmadır. Buna ulaşmanın en kısa yolu da çokça okumaktan geçer.

Okulumuz öğrencilerinde Kitap sevgisini kazandırmak, yeni dünyalara yelken açmalarını sağlamak ve okumayı bir yaşam kültürü haline getirecek alışkanlıklar kazandırmak amacıyla Kızıl Elma kitap okuma grubunu oluşturduk.

Her ay farklı kitaplar okunarak kitabı değerlendirme kritiği yapılacaktır.

Ve ilk kitabımız Uçan Sınıf

Ara

Zorbalığa sürekli maruz kalan kişinin içindeki insan ölmeye mahkumdur

Okulumuz ile Batman Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği kapsamında; görevlendirilen rehber öğretmen tarafından okulumuz öğrencilerine akran zorbalığı eğitim semineri verildi.

Eğitim seminerimizde akran zorbalığı, şiddet önleme ve çatışma çözme yöntemleri gibi konularda öğrencilerimize bilgiler verildi çözüm önerileri anlatıldı..

Ara

Okulumuz ile Batman Rehberlik ve Araştırma Merkezi arasında yapılan işbirliği çerçevesinde; görevlendirilen rehber öğretmen tarafından okulumuz öğretmenlerine ve öğrenci velilerimize ihmal ve istismar konulu eğitim semineri verildi..

SPORUMU YAPARIM DERSLERİME DE BAKARIM

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan derslere başlamadan önce

öğrencilere Kültür fizik etkinlikleri uygulaması okulumuzda tüm hızıyla düzenli olarak devam ediyor.

Beden Eğitimi ve Spor öğretmenimizin koordinasyonunda çeşitli fiziksel egzersizler ve oyun etkinlikleri yapılmakta olup öğrencilerin eğlenceli vakitler geçirmeleri sağlanmaktadır..

YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES BUNU KULLANMALI

Yerli Malı Haftası kapsamında; okulumuzda yerli malı kullanımı ile ilgili çeşitli etkinlikler yapıldı.

Öğrenci ve velilerimizde yerli malı kullanımına yönelik farkındalık bilinci oluşturmak yerli ve milli yiyecek ve içecekler kullanımını teşvik etmek ve yöresel lezzetlerimizi tanımak amaçlandı.

Katkıda bulunan tüm velilerimize teşekkür ederiz..

Ara

Eğitimci -Yazar Misbah ERATİLLA hocamız okur-yazar buluşmaları kapsamında okulumuz öğrencileri ile buluştu.

Çamurlu Pantolon Kırmızı Kurdelenin Sırrı Öğretmenimin Selamı Var Babam Böyle Buyurdu Kayıp Çocuklar ve Gönül Kumbarası hikayelerin yazarı Misbah Eratilla hocamız okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimizle buluştu.

Öğrencilerimizle söyleşi yapan eğitimci-yazar Misbah Eratilla kitapları hakkında kısa bilgiler verdi öğrencilerden gelen soruları cevapladı yazarlık ile ilgili bilgi ve tecrübelerini paylaştı öğrencilere kitap okumanın önemini vurguladı Ayrıca öğrencilerimizin kitaplarını imzaladı..